Waarom KSA?

Beste ouders, 

Waarschijnlijk zullen er al enkele verbaasde blikken geweest zijn na het zien van het kampaandenken; een schildje met daarop 'Ik was erbij op het laatste VKSJ-kamp ooit'. Allereerst hoeft u zich geen zorgen te maken: de hele leidingsploeg en organisatie achter VKSJ blijft exact hetzelfde doen wat ze nu doen, met als enige kleine verandering dat wij onze naam aanpassen. Zo zullen we vanaf dit jaar niet meer VKSJ Gudrun Schoten heten, maar hebben we een nieuwe naam: KSA Gudrun Schoten. U ziet, er verandert dus eigenlijk niet veel.

Maar waarom dan die nieuwe naam? Bijna twee jaar geleden ondertussen besloot KSJ-KSA-VKSJ-Nationaal, de overkoepelende organisatie die de 'belangrijke dingen' (zoals bijvoorbeeld verzekeringen) regelt, dat het tijd was om van de derde grootste jeugdbeweging van Vlaanderen een 'Sterker Merk' te maken. Zo wilden ze overschakelen naar slechts één kleur hemd (donkerblauw dus) en slechts één naam, namelijk KSA. Alle groepen die KSJ of VKSJ heetten of een lichtblauw hemd hadden, zouden dus overschakelen naar KSA met een donkerblauw hemd. Zelf heten ze ondertussen dus KSA Nationaal.

Zo'n 2 jaar geleden besloten we dan ook om geen lichtblauwe hemden meer te verkopen, maar enkel donkerblauwe. Er werd echter een uitdoofscenario in gang gezet en tot op de dag van vandaag is iedereen met een lichtblauw hemd ook nog steeds welkom. Omdat het voor ons als VKSJ met lichtblauwe hemden ineens een erg grote stap was om zowel van hemd te veranderen als van naam, hebben wij besloten om dit overgangsproces in twee delen op te splitsen: eerst de wissel van de hemden, dan pas de verandering van naam.

Aangezien we nu zover zijn dat bijna iedereen een donkerblauw hemd draagt, wordt het dan ook tijd om mee te gaan met de rest van de KSA's en ook KSA te heten. Vanaf september zullen dus de site, email, tshirts en alle andere praktische zaken rond VKSJ aangepast worden zodat we het nieuwe werkjaar met een frisse naam kunnen inzetten! Onze site, ksagudrun.be, is volop in de maak en staat over enkele weken paraat. Ook onze facebookpagina KSA Gudrun Schoten is aangepast en mailen kan naar het nieuwe emailadres ksagudrun@hotmail.com. Er zullen ook nieuwe tshirts verkocht worden, er wordt echter hetzelfde uitdoofscenario ingesteld als bij de hemden.

Verder zullen we ons best doen het zo weinig mogelijk verwarrend te maken in verband met de jongens, die officieel KSA Sint-Jan Berchmans Schoten heten, maar dat zou normaal geen grote problemen mogen geven.

Bij vragen, stuur gerust een mailtje naar ksagudrun@hotmail.com of spreek ons aan voor of na de vergadering.

Groetjes,

De leiding